About us

De organisatie is een vereniging zonder winstoogmerk ( vzw ) en heeft als doel het ( Shin )Kyokushin Karate te promoten en te verspreiden in België zowel Vlaanderen als Wallonië. Anderzijds hebben wij als doel het verenigen van clubs / verenigingen die het ( Shin ) Kyokushin karate beoefenen en om hen te ondersteunen in alle opzichten.

 

BSKO vzw is lid en aangesloten bij de volgende organisaties of heeft een samenwerking :

De World Karate Organization Shinkyokushinkai is de moeder organisatie gehuisvest te Shinjuku , Tokyo Japan waar ook de hoofd trainingszaal ( So-Honbu ) is gehuisvest. Onze Belgische organisatie is hier rechtstreeks bij aagesloten en waar wij een prima samenwerking met hebben. Een bezoek brengen en meetrainen ( stage ) is voor al onze leden een mogelijkheid en een ervaring, onze Shihan Luc Vandecraen is hier bijna jaarlijks om te trainen of om les te geven.

De WKO organiseert om de vier jaar ook de World Championship te Tokyo !

De Vlaamse Vechtsport Associatie (VVA) vzw verenigt verschillende vechtsportdisciplines en is een erkende vechtsportfederatie door de Vlaamse overheid / Sport Vlaanderen.

Deze disciplines worden ondergebracht in vechtsportzuilen waaraan vechtsportdisciplines/sporten gekoppeld zijn.

Bij iedere specifieke vechtsportzuil vindt U meer uitleg over hun werking, disciplines, sporten, competities, contact,…

De Vlaamse Vechtsport Associatie vzw werkt voortdurend aan haar structuur en aan de opleiding van haar lesgevers om zo de kwaliteit hoog te houden.

Shihan Luc Vandecraen is hier verantwoordelijk voor het Full contact Karate ( zuil )

Veiligheid geeft zich niet gewonnen

 

Het Vechtsportplatform beantwoordt al je vragen, geeft advies en ondersteunt gezonde vechtsportbeoefening. Of je nu sporter, organisator,… of beleidsmaker bent.

 

VVA is hier de partner waar alle clubs en sporters kunnen aansluiten waardoor zij erkend worden / zijn door het RVSP en Sport Vlaanderen en de Vlaamse overheid.

Sport Vlaanderen is de sportadministratie van de Vlaamse overheid. Onze missie? Zo veel mogelijk mensen blijvend aan het sporten krijgen. Dat is geen gemakkelijke opdracht, maar met onze jarenlange ervaring en expertise gaan we er 110 procent voor.

 

Wil je echt iets bijleren over sporttraining, sportprestaties, fitheid, redden, beheer van sportinfrastructuur of (jeugd)sportbeleid? Wil je extra competenties verwerven als trainer of sportbegeleider? Is het tijd om je bij te scholen?

Dan ben je bij de Vlaamse Trainersschool (VTS) aan het juiste adres: sinds 1994 organiseert en erkent de VTS het hele jaar door kwalitatieve en toegankelijke sportkaderopleidingen en risico vechtsporten opleiding.

Voor dit laatste is VVA de partner in zowel de toelatingsproeven als het verzorgen van de opleidingen.

 

Sporten maakt ons fitter, levert meer gezonde levensjaren op, en garandeert extra levenskwaliteit. Onder het motto ‘uw lichaam is uw beste materiaal, draag er zorg voor’ wil de Vlaamse overheid zoveel mogelijk mensen stimuleren om niet alleen regelmatig, maar vooral slim te sporten

Door de samenwerking met alle bovenstaande federaties is BSKO erkend door de Vlaamse overheid en een partner voor het medisch en ethisch verantwoord sporten.

ABOUT US

 

 

 

 

 

Belgische Shinkyokushin Karate Org. vzw

Belgian Shinkyokushin Karate Org. npo

Branch ルケヴャンデケラーン